Menu

zoeken

160321 Wandelpad Finkeburen NoedSINT NICOLAASGA - Plaatselijk Belang Sint Nicolaasga wil graag het wandelpad langs de Finkeburen/Noed doortrekken. Nu moeten mensen bij de nieuwe bosaanplant de weg oversteken. ,,Er ligt wel een breed graspad, maar daar kom je met een kinderwagen of rolstoel niet doorheen. Met slecht weer is het wandelend ook niet te doen", aldus bestuurslid Egbert de Jong.

De herplant ligt in het gebied tussen de skeelerbaan en de Noed. Het land staat bekend als de Hongerskar, verwijzend naar de armoede, die in het verleden in de streek heerste. Plaatselijk Belang zou, net als de buurtvereniging, graag het bestaande fiets- en wandelpad doortrekken. ,,Nu moeten de mensen twee keer de weg over, terwijl het pad er eigenlijk al ligt. Dat zal moeten we uitgraven, opvullen met zand en voorzien van een verharde bovenlaag", meent De Jong.

Het voornemen van dorpsbelang Sint Nicolaasga is om dit project samen met Idskenhuizen op te pakken. De Jong hoopt dat het beoogde wandelpad in aanmerking komt voor het gemeentelijk projectgeld. Bovendien wordt er een beroep gedaan op de zelfredzaamheid van dorpgenoten. ,,Het pad is enkele honderden meters lang en zal zo'n halve meter meter moeten worden uitgegraven".

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!