Menu

zoeken

ScharsterbrugDorpNieuwbouwVariantSCHARSTERBRUG - Niet eerder dan in 2026 zal Scharsterbrug in aanmerking komen voor nieuwbouw. Met deze boodschap kwam wethouder Johannes van der Pal van gemeente De Fryske Marren tijdens de dorpsvergadering van afgelopen maandag.

Na het stranden van het project, waarin vier gezinnen in een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) woningen in Scharsterbrug wilden realiseren, is nieuwbouw op de B-lijst gekomen. ,,It is yn lytse doarpen lestich om kavels oan de man te krijen", gaf Van der Pal aan. Eens in de twee jaar wordt bekeken of er wellicht een andere koers wordt gevaren. ,,As der in hiele grutte fraach is, dan sille we der nei sjen." 

De gemeente gaat in ieder geval zelf niet actief acquiseren. De dorpen moeten zelf aan tonen dat er een grote vraag is. ,,As dy der is, dan sille we miskien de wenningbouw in in oar projekt ynwekselje." Tot op heden is er niet aangetoond dat er een vraag naar woningen in Scharsterbrug is. In principe wordt in 2026 alles opnieuw onder de loep genomen. 

Onder de dorpelingen bestaat wel wat ongenoegen over de hoge kavelprijzen, die worden gehanteerd. Die zouden veel hoger liggen dan in bijvoorbeeld Joure. ,,Wolle jim de grûn wol ferkeapje?", was de vraag uit het publiek. Volgens Van der Pal is de kavelprijs echter 'yn ferhâlding'. 

Lees ook: Nieuwbouw Scharsterbrug strandt



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!