Menu

zoeken

ScharsterbrugDorpNieuwbouwVariantSCHARSTERBRUG - Het project, waarin vier gezinnen in een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) woningen in Scharsterbrug wilden realiseren, is mislukt. Daarmee lijkt de gewenste nieuwbouw in het dorp vooralsnog van de baan.

Scharsterbrug wil met het oog op de leefbaarheid en het bestaansrecht van de school graag nieuwe inwoners verwelkomen. Gemeente De Fryske Marren neemt echter geen financiële risico's meer bij woningbouwprojecten. Grond wordt pas bouwrijp gemaakt, als een groot aantal toekomstige bewoners concreet interesse heeft.

Bij een speciale bijeenkomst voor het woningbouwproject in Scharsterbrug in 2014 bleek veel interesse voor de vijftien beschikbare kavels aan de zuidkant van het dorp, vlakbij de ijsbaan. Uiteindelijk bleven er vier gezinnen over. Zij hebben vorig jaar een CPO opgericht. Een bijzondere constructie waarbij de bewoners maximale invloed hebben op het ontwerp en de kosten van een woning. De gezinnen zijn afgehaakt vanwege de kavelgroottes en -prijzen.

Volgens wethouder Johannes van der Pal van De Fryske Marren is de prijs van 200 tot 220 euro per vierkante meter redelijk en in lijn met die in dorpen in de omgeving. Bovendien zijn infrastructuur en riolering in de prijs meegenomen. ,,It plan stiet net op slot. As der in grut oantal minsken sich oanmelde, dan gean we derfoar”.

Lees ook: Gezinnen bouwen wijkje S'brug



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!