Menu

zoeken

Tekening Residentie De Wielen LangweerLANGWEER - Raad van State heeft alle bezwaren van Stichting Hart voor Langweer tegen de plannen voor het appartementencomplex aan de Stevenshoek afgewezen. Hiermee kan de sloop van voormalige Hotel De Wielen en de bouw van Residentie De Wielen los.

De stichting spande de zaak aan omdat zij de bebouwing te massaal vindt voor het dorp. Volgens Hart voor Langweer heeft de gemeente onvoldoende onderbouwd dat de woningen en de horeca, die het plan mogelijk maakt, voorzien in een actuele regionale behoefte. Bovendien is parkeren in het plan een probleem, stelt de stichting. Alle punten van Hart voor Langweer zijn echter met de uitspraak van Raad van State van tafel geveegd. Ook bezwaren tegen de aanlegplekken, milieu en geluidsoverlast.

Het bestemmingsplan en de bouwvergunning voor Residentie De Wielen werd, in afwachting van de uitspraak van de Raad van State, tijdelijk geschorst. 

Lees ook: Zitting Residentie De Wielen

(Afbeelding: Sipma Architecten)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!