Menu

zoeken

Voormalig hotel de wielenHet hoogste rechtsorgaan buigt zich aankomende woensdag in een zitting over de beroepszaak die door Hart voor Langweer is aangespannen tegen het bestemmingsplan dat appartementencomplex Residentie De Wielen aan de Stevenshoek in Langweer mogelijk moet maken.

Raad van State schorste in aanloop naar de behandeling van deze zaak al het bestemmingsplan. Hart voor Langweer maakt bezwaar omdat zij onder andere parkeeroverlast vreest. Gemeente De Fryske Marren is op dit moment bezig om dit punt al wat verder uit te werken.

Parkeren is echter niet het enige waar Hart voor Langweer tegen in geweer komt. Zo vindt zij dat de gemeenteraad niet heeft aangetoond dat er een 'actuele, regionale behoefte' bestaat aan de nieuwe appartementen of aan een nieuwe horecagelegenheid. Ook is in haar ogen onduidelijk welk soort horecagelegenheid er gebouwd mag worden en waar het terras wordt aangelegd. Laatste tegenargument is de aantasting van het kleinschalige en pittoreske karakter van Langweer.

De bestuursrechter laat zich woensdagochtend door de betrokken partijen bijpraten. Dan duurt het normaal gesproken nog zes weken voor er een uitspraak volgt.

Lees ook: Stevenshoek voorlopig geschorst

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!