Menu

zoeken

28022017 VVV VOORZITTERS 1SINT NICOLAASGA - Vertrekkend voorzitter Peter de Jong van Vereniging voor Volksvermaken (VVV) Sint Nicolaasga heeft dinsdagavond het zilveren speldje van de vereniging opgespeld gekregen. De Jong deed de voorzittershamer tijdens de ledenvergadering in Het Zalencentrum officieel over aan Edith Galama.

Speciaal voor het afscheid was Hanneke Kuiper aanwezig om de onderscheiding bij Peter de Jong op te spelden. Al 25 jaar is de inwoonster van Langweer als echtgenoot van voormalig burgemeester Bert Kuiper een ambassadeur van de optocht.

De Jong nam tijdens de ledenvergadering na zestien jaar, waarvan tien als voorzitter, officieel afscheid van de VVV. Ook bestuursleden Ypke Bouwhuis en Sjors Hoekstra doen, na respectievelijk tien en acht jaar, afstand van hun bestuursfunctie. Ook zij kregen vanwege hun verdiensten een zilveren speld uitgereikt. 

Met Edith Galama waait er een nieuwe wind door het VVV-bestuur. Zij is namelijk de eerste vrouwelijke voorzitter van de vereniging, die ieder jaar de Sint Nykster Merke organiseert. 

Lees ook: VVV-voorzitter draagt stokje over

(Foto's: De Zakenman)

28022017 VVV VOORZITTERS 2



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!