Menu

zoeken

170209 Inzameling oud papier gemeenteSINT NICOLAASGA - Gemeente De Fryske Marren kijkt positief terug op haar eerste oud papier-ronde door Sint Nicolaasga. De route is door Stichting Sjak overgedragen. ,,Meteen is ingeschat dat er twee grote achterladers nodig waren", aldus woordvoerder Trycia van Brug. 

De inwoners hadden een flinke hoeveelheid papier aan de weg gezet en gaven daarmee gehoor aan de oproep van de gemeente. Rond negen uur zijn twee ploegen, drie werknemers per wagen, bezig geweest om de achttien ton aan papier op te halen. Er bleek een dag voor nodig te zijn, maar dat was volgens planning.

De achterladers zijn tweemaal richting Ecopark De Wierde gereden om te legen. Wel bleek er op twee plekken, op het bedrijventerrein en in Teroele, papier aan de weg te staan. Die stonden niet op de overgedragen route van SJAK. ,,Dit heeft niet voor veel problemen gezorgd. Dat papier is gewoon meegenomen. Het is ook 'efkes útfine', maar we kijken tevreden terug." 

Stichting SJAK, die voorheen namens de drie basisschool met een grote groep vrijwilligers het oud papier inzamelde, is per 1 januari gestopt vanwege de uitgangspunten in het nieuwe gemeentebeleid. De aansprakelijkheid bij de risico's voor de vrijwilligers en het stopzetten van de garantieprijs lagen onder andere aan het besluit ten grondslag.

De gemeente zamelt op 8 maart vanaf 9.00 uur opnieuw het papier in Sint Nicolaasga en omgeving in. Ook dan zullen er weer twee achterladers worden ingezet.

(Foto's: De Zakenman)

Lees ook: Ambtenaren halen zelf papier op

170209 Inzameling oud papier gemeente lemmerweg

170209 Inzameling oud papier gemeente variant



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!