Menu

zoeken

12012017 mindUp 1SINT NICOLAASGA – De medewerkers en cliënten van MindUp gaan aan de slag op de terreinen van Maeykehiem. Deze oplossing is tot stand gekomen nadat de dagbesteding bij WilhelminaOord door de verkoop niet behouden kon blijven.

Met de sleuteloverdracht stopt een periode dat GGZ Friesland het bijzondere landgoed in eigendom had en daar een werkplek bood aan de cliënten van MindUp. De nieuwe eigenaren, die in het statige pand zorgappartementen gaan realiseren, hebben op dit moment nog geen plek voor dagbesteding. Wellicht in de toekomst wel, maar daar willen Ben Okkema en Albert Oosting nog niet op vooruitlopen.

GGZ Friesland ging na de verkoopgesprekken op zoek naar een alternatief, dat aansluit bij de begeleidingsbehoefte van de cliënten en die past bij de visie van MindUp. In december vonden er verkennende gesprekken plaats voor een samenwerking op het terrein van Maeykehiem.

12012017 mindUp 3Uiteindelijk is er overeenstemming bereikt. MindUp gaat in principe al het tuinonderhoud op de locaties van Maeykehiem in Sint Nyk, Langweer en Sneek uitvoeren. Er wordt een moes- en pluktuin aangelegd en al het hout wordt verwerkt in de houtkloverij. Maeykehiem biedt plekken aan waar de cliënten van MindUp hun pauzes kunnen doorbrengen en waar ze de materialen kunnen opbergen en onderhouden. Bovendien wil de zorgorganisatie met cliënten die een verstandelijke beperking hebben, leren van de manier van werken van MindUp om ook zo de eigen dagbesteding meer vorm te geven.

Deze maand wordt een gezamenlijk actieplan gemaakt. Ook worden de voorbereidingen voor de verhuizing van de tuinmaterialen getroffen. Die moet uiteindelijk uiterlijk 1 april plaatsvinden. Medewerkers en cliënten van MindUp spelen hier een grote rol in, maar blijven tot die tijd wel gebruik maken van de dagbesteding op het terrein van WilhelminaOord.

Lees ook:
Achtergrond: ThúsFiele in WilhelminaOord
Landgoed Sint Nyk blijft open

(Foto's: De Zakenman)

12012017 mindUp 2



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!