Menu

zoeken

170106 Landgoed Wilhelminaoord hefst 2016 5SINT NICOLAASGA - Inwoners van Sint Nicolaasga kunnen ook in de toekomst gewoon een wandeling maken door het landgoed rondom het statige WilhelminaOord. Nieuwe eigenaren Ben Okkema en Albert Oosting hebben zelfs de status van landgoed in de natuurschoonwet (1928) gerealiseerd. Met deze erkenning is het eenvoudiger om de bijzondere elementen in stand te houden.

De toegankelijkheid is voor het duo ook een must met het oog op de nieuwe bestemming van kleinschalige zorg in WilhelminaOord. Het rijksmonument wordt geschikt gemaakt voor 28 zorgappartementen. Doel is om de eerste bewoners in september te verwelkomen. ,,We willen graag reuring hebben en het dorp erbij betrekken. Dat is ook fijn voor de bewoners van WilhelminaOord, die straks een praatje kunnen maken met de wandelaars”, zegt Ben Okkema in een interview met De Zakenman.

Lees ook: Kleinschalige zorg WilhelminaOord 

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!