Menu

zoeken

161222 Gemalen Nijegea Trijegea buizenOLDEOUWER - De werkzaamheden rond twee nieuwe gemalen in Oldeouwer zijn in volle gang. De nieuwe maalinstallaties moeten er voor zorgen dat de polders Nijegea en Trijegea droog blijven en dus ook weidegang voor de omliggende melkveehouders mogelijk maakt. Een foto van koe, Bertha 18, illustreert dat op het geplaatste bouwbord.

Al een aantal weken wordt er overdag en soms zelfs 's avonds gewerkt aan de klus, die in totaal een kleine twee miljoen euro kost. De oude gemalen waren nodig aan vervanging toe, maar zijn wel essentieel om overtollig regenwater af te voeren. 

De besturingskasten worden verplaatst naar het J. Th. Kemmema, dat door Wetterskip Fryslân als waterschapserfgoed wordt aangemerkt. Het gebouwtje wordt voor de nieuw functies geschikt gemaakt. Er moeten onder andere gaten in de muur worden gemboord om de leidingen aan te kunnen sluiten. 

DVJ Infra en Milieu is de hoofdaannemer van de klus. Toezichthouder is ingenieursbureau Tauw. De klus moet in het voorjaar van 2017 worden voltooid. 

Lees ook: 1,8 miljoen voor poldergemalen

(Foto's: De Zakenman)

161222 Gemalen Nijegea Trijegea boren

161222 Gemalen Nijegea Trijegea overzicht

161222 Gemalen Nijegea Trijegea



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!