Menu

zoeken

160114GemalenOldeouwerOLDEOUWER - Wetterskip Fryslân investeert naar schatting 1,8 miljoen euro in de vervanging van de twee maalinstallaties voor de polders Nijegea en Trijegea in Oldeouwer voor moderne varianten. De poldergemalen hebben het einde van de levensduur bereikt, maar zijn nog wel van belang om het overtollige regenwater in het gebied goed af te kunnen voeren. 

,,Bij de plannen is rekening gehouden met de ruimtelijke kwaliteit, dit vanwege het recreatieve karakter van de omgeving", legt woordvoerder Michiel Zijlstra van Wetterskip Fryslân uit, ,,Daarom komen de besturingskasten van de gemalen in het nabij gelegen Waterschapserfgoed gemaal J. Th. Kemmema. Hierdoor is het mogelijk de gemalen zelf zo goed als geheel onder het maaiveld te plaatsen". 

Omdat de huidige poldergemalen afgeschreven zijn, zijn ze ook technisch onvoldoende betrouwbaar. Naar verwachting starten de werkzaamheden in het vierde kwartaal van 2016. ,,Op dit moment worden de benodigde procedures doorlopen rond vergunningen, projectplan waterwet, et cetera. Dus de exacte datum hangt mede af van doorlooptijd van de procedures". 

160114KemmemagemaalOldeouwer

160114GemalenOldeouwerVariant



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!