Menu

zoeken

160715 Barrier tunnel Haulstersingel fietserOUWSTERHAULE - De Haulstersingel gaat na de jaarwisseling weer open voor het verkeer. De weg wordt, na een afsluiting van een half jaar, in oorspronkelijke staat terug gebracht.

Oorspronkelijk was de bedoeling dat het bestemmingsverkeer en het zandtransport voor Knooppunt Joure door middel van stoplichten van de weg gebruik konden maken. Na diverse vernielingen werd besloten om de Haulstersingel toch volledig af te sluiten. Alleen het fietsverkeer kon er nog langs. Door middel van barriers werden de tweewielers van de grote vrachtwagens gescheiden.

Na de jaarwisseling verdwijnt de fietsafscheiding weer. Ook de verkeerslichten voor het zandtransport worden weggehaald, zodat het verkeer zoals voorheen elkaar in twee richtingen kan passeren.

Volgens het projectbureau verlopen de werkzaamheden volgens planning. Tegen het einde van het jaar zullen er nog de nodige zandtransporten plaatsvinden. Ook het ophoogmateriaal voor de taluds, afkomstig uit afvalverbrandingsovens, moet nog op de juiste plek worden gebracht. In het nieuwe jaar zullen er geen transporten meer over de Haulstersingel lopen. 

(Archieffoto: De Zakenman)

Lees ook: Vernielingen werk Haulstersingel



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!