Menu

zoeken

160803 Haulstersingel afsluiting zakkenOUWSTERHAULE - Ondanks dat de Haulstersingel compleet is afgesloten, ook voor bestemmingsverkeer, houdt het vandalisme nog aan. Dat blijkt uit antwoorden van P rojectbureau Knooppunt Joure en aannemer Gebr. Van de Lee opde vragen van DeSintNykster.nl. 

Enkele bigbags zijn stuk gesneden en er is een schrikhek verdwenen. Ten opzichte van eerdere problemen is het volgens een woordvoerder desalniettemin ,,vrij rustig". ,,Dit komt met name omdat de spullen die gevoelig zijn voor vandalisme en diefstal, zoals verkeerslichten, inmiddels zijn verwijderd. Omdat de weg nu volledig is afgesloten hebben deze spullen geen functie meer." 

Eind juli werd na spoedoverleg besloten om de weg na een golf van vandalisme, diefstal en joyriding volledig af te sluiten. Afzettingen naar de tunnel werden neergehaald en barriers, die het zandtransport scheiden van het fietsverkeer, vernield. De schade door de vernielingen en ook de diefstal van accu's van verkeerslichten lag rond de tienduizend euro.

Het werk nadert inmiddels zijn hoogtepunt. Het aantal transportbewegingen ligt momenteel gemiddeld op 35. Eind augustus zal er ook met funderingsmateriaal worden gereden en neemt het aantal vervoersbewegingen toe.

(Foto's: De Zakenman)

Lees ook:
Antwoorden rond Haulstersingel
Haulstersingel definitief dicht



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!