Menu

zoeken

06073053 voetbal bij zonsondergangBOORNZWAAG - Het college van burgemeester en wethouders voelt er vooralsnog weinig voor om grootschaliger recreatieve ontwikkeling bij de Put van Nederhorst toe te staan. Toch stelt het college in een memo aan de gemeenteraad voor om van gedachten te wisselen over het voorstel van de huidige exploitant van de kiosk, die met een handtekeningenlijst zijn plannen kracht bij zet.

Burgemeester Fred Veenstra en de griffier hebben de handtekeningenlijst getoetst en zijn tot de conclusie gekomen dat die niet voldoet aan de criteria voor een burgerinitiatief. Desalniettemin is er gezocht naar een oplossing om de wensen van de exploitant uit Scharsterbrug in de gemeenteraad besproken te krijgen. Hij wil de mogelijkheden voor dagrecreatie vergroten, voor een rendabele exploitatie.

Het college blijft op het standpunt om de gewenste ontwikkelingen niet toe te staan. 'Wij ontvangen geen klachten over het huidige onderhoudsniveau van bijvoorbeeld het toiletgebouw en het strand. Wel zijn op social media wel eens opmerkingen te lezen dat het toiletvoorzieningen dicht is, over de openingstijden zijn echter geen afspraken gemaakt', laten burgemeester en wethouders in een memo aan de gemeenteraad weten. 

'Als alle gevraagde attracties worden gerealiseerd, verandert de uitstraling van een leuke zwemplas met een paar speelvoorzieningen naar een klein attractiepark met een zwemmogelijkheid. De locatie is nu een openbare en voor een ieder bereikbare zwemlocatie. Wat ons betreft blijft dat zo.' Toch gooit het college de deur niet helemaal dicht. 'Wij zien wel mogelijkheden voor het uitbreiden van het aantal voorzieningen in een kleinschaliger vorm.'

Concreet wijst het college verschillende voorstellen af. Dan gaat het om het vervangen van het kiosk voor een groter gebouw, grotere glijbanen, een paar meter hoge schommel (een zogenoemde Kiiking), een kabelwaterskibaan, een beachclub en overnachtingsmogelijkheden. De deur staat onder voorwaarden wel open voor een aanlegsteiger voor waterfietsen, glijbanen lager dan drie meter, een fietsenstalling, nieuwe parkeermogelijkheden, een groter strand, een pad tussen het kiosk en de Skarster Rien, voorzieningen voor ouderen en wellicht het herstel van het strandje aan de Langwarder Wielen. 

Het is nog niet precies bekend wanneer de gemeenteraad van gedachten gaat wisselen over de plannen van de huidige kioskexploitant. 

Lees ook: Geen volwaardige horeca bij 'Put'

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!