Menu

06073053 voetbal bij zonsondergangBOORNZWAAG - De realisatie van een volwaardige horecagelegenheid bij de Put van Nederhorst staat gemeente De Fryske Marren vooralsnog niet toe. De eigenaar van de huidige kiosk heeft hier plannen voor en is hier al enige tijd met het college van burgemeester en wethouders over in gesprek. De kansen lijken desalniettemin gering, blijkt uit een memo van het college na raadsvragen van de VVD-fractie.

De ondernemer uit Scharsterbrug, die de kiosk exploiteert, heeft de wens bij de gemeente neergelegd. Voor de bestemming dagrecreatie geldt dat gebouwen maximaal tweehonderd vierkante meter groot mogen zijn. Deze locaties mogen voor zaken als berging, schuilen, toiletten en wasgelegenheid worden gebruikt. Bestaande kiosken mogen bij uitzondering iets meer. Het gebouwtje bij de Put van Nederhorst mag eventueel uit worden gebreid tot die tweehonderd vierkante meter, maar groter mag niet.

'Een groter gebouw neigt steeds meer naar een volwaardige horecagelegenheid, waarvoor de bestemming ook in horeca gewijzigd zou moeten worden', stelt het college. 'Hiervoor moeten eerst de ruimtelijk relevante aspecten worden afgewogen. We zijn van mening dat dit niet passend is in een actualisatieprocedure en dat hiervoor de gebruikelijke bestemmingsplanprocedure gevolgd moet worden. Hiervoor is een goede ruimtelijke onderbouwing noodzakelijk.' Omdat de kosten en risico's voor dit proces voor de rekening van de inwoner van Scharsterbrug komen, is besloten hier vooralsnog van af te zien. 

Volgens het college is er door de eigenaar van de kiosk ook nog geen verzoek binnen gekomen over andere suggesties als glijbanen of andere voorzieningen bij de zwemplas. Pas als zo'n verzoek binnen komt wordt er een afweging gemaakt aan de hand van factoren als veiligheid en spreiding. 

(Archieffoto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!