Menu

zoeken

Voormalig hotel de wielen variantLANGWEER - Raad van State behandelt aankomende dinsdag de beroepszaak, die door stichting Hart voor Langweer is aangespannen. Tijdens de zitting hoort het hoogste gerechtsorgaan de bezwaren aan, tegen de komst van het appartementencomplex op de plek van voormalig hotel De Wielen aan de Stevenshoek.

Officieel wordt er bezwaar gemaakt tegen het bestemmingsplan dat door de gemeente De Fryske Marren is goedgekeurd. Dat maakt de bouw van achttien appartementen met garages en carports, een horecafunctie en een insteekhaven op de plaats van de voormalige zuivelfabriek in Langweer mogelijk.

Hart voor Langweer is bang voor parkeeroverlast. Ook heeft de gemeenteraad volgens de stichting niet aangetoond dat er voor de nieuwe appartementen een 'actuele, regionale behoefte' bestaat. Bovendien wordt geclaimd dat de bodemonderzoeken verouderd zijn en wordt er getwijfeld of het plan financieel haalbaar is. Hart voor Langweer stelt ook dat er niet aan de welstandeisen wordt voldaan.

In afwachting van een uitspraak verzoekt de stichting de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak een voorlopige voorziening te treffen, zodat de het besluit van De Fryske Marren voorlopig wordt geschorst. 

Lees ook: 'Staak strijd tegen De Wielen' 

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!