Menu

zoeken

Tekening Residentie De Wielen LangweerLANGWEER – Ontwikkelaar Cor van Doorn van Residentie De Wielen in Langweer haalt op Facebook uit naar Stichting Hart voor Langweer. In een bericht, dat inmiddels meer dan 250 keer is gedeeld, roept hij de actiegroep op om haar verlies te nemen en de strijd te staken.

Gemeente De Fryske Marren heeft inmiddels ingestemd met het bestemmingsplan. Een ruime meerderheid van de raad schaarde zich in mei achter het voorstel waarin het vervallen hotel De Wielen plaats maakt voor een appartementencomplex met horecavoorzieningen. Dit tot vreugde van de ondernemers en veel inwoners, die de rotte plek aan de Stevenshoek liever gisteren nog zagen verdwijnen.

Van Doorn stelt de wedstrijd is gespeeld en de uitslag duidelijk is. 'Geen gelijkspel of gestolen puntje. Nee, een dikke overwinning waar niets op af te dingen valt.' Hij begrijpt niets van het beroep bij de Raad van State door Hart voor Langweer. De ontwikkelaar vraagt zich af of de stichting garant staat voor verdere schade. 'Stop met deze onzin en laat de plannen doorgaan', geeft hij aan.

Lees ook: Gejuich na akkoord Stevenshoek

(Tekening: Buro Sipma)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!