Menu

zoeken

99051301 WaterskienSINT NICOLAASGA - De Club van Aanjagers van de Tsjûkemar heeft de eerste subsidie binnen waardoor een aantal plannen uit haar uitvoeringsplan 'De kracht van de Tsjûkemar benutten' concreet gemaakt wordt. De initiators organiseren aankomende zaterdag een informatiebijeenkomst om geïnteresseerden bij te praten.

Het uitvoeringsplan omvat verschillende plannen. Eén van de thema's is het vergroten van het recreatief aanbod op het meer en versterken van de natuur. Het opkrikken van De Lanen als de Poort van Friesland met zaken als een trailerhelling en een strand is daar een onderdeel van. Het profileren en promoten van de regio is een ander doel. Ook wordt er gekeken naar het verbeteren van het aanbod langs het meer. Er zijn plannen voor een fiets- en atb-route rondom de Tsjûkemar en de natuur bij De Ulesprong zou toegankelijker gemaakt moeten worden. 

Het plan is gepresenteerd aan de gemeente en onder de aandacht gebracht bij de provincie. Ook zijn er de afgelopen maanden gesprekken gevoerd met bestaande en potentiële ondernemers en meerdere belangenorganisaties. De stichting heeft subsidiegeld aangevraagd bij verschillende fondsen zoals het Iepen Mienskipfûns Fryslân. Volgens de 'Club' is het nu een goed moment om de mensen bij te praten. In De Kûperij van Watersportvereniging Sint Nic. wordt de concept visiekaart getoond en een aantal projectontwerpen gepresenteerd, waarmee de aanjagers binnenkort aan de slag gaan. Ze staan ook open voor andere suggesties.

De informatiebijeenkomst vindt plaats van 16.00 tot 18.00 uur.

Lees ook: OVS omarmt Tsjûkemar-plannen

160921 Visiekaart Aanjagers

(Afbeelding: Visiekaart Club van Aanjagers Tsjûkemar Maart 2016)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!