Menu

zoeken

LogoSintNykSINT NICOLAASGA - De aanvraag van Stichting Yn Sint Nyk, om vijf permanente evenementenborden bij de diverse entrees naar het dorp te realiseren, heeft gemeente De Fryske Marren geïnspireerd om het hele bordenbeleid aan te passen. 

Volgens de oude regels is de wens voor een eenvoudige vaste opstelling waar wisselend evenementen en activiteiten onder de aandacht worden gebracht niet mogelijk. Situaties waar dat nu wel gebeurt, worden min of meer gedoogd omdat in de tijd van plaatsing er nog geen beleid was.

Het verzoek van Yn Sint Nyk om evenementenborden te plaatsen, heeft de gemeente aan het denken gezet. Waarschijnlijk zullen er in de toekomst namelijk wel meer van dergelijke aanvragen komen. Bij nader bestudering vindt zij dat een permanente constructie een net en rustig beeld geeft. Uit het advies van het college van burgemeester en wethouders aan de raad blijkt ook dat er geen zwaarwegende argumenten zijn om niet aan het verzoek uit Sint Nicolaasga mee te werken. 

Uiteraard koppelt de gemeente wel spelregels aan de locaties waar dergelijke borden in de toekomst mogelijk zijn. Ook de grootte van de vaste opstelling is van belang. Voorgesteld wordt om de door Stichting Yn Sint Nyk gevraagde afmeting van 1,80 meter hoog bij 1,20 meter breed als maximale afmetingen aan te houden.

Lees ook: Achtergrond: Werom nei oarspronklike opjefte



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!