Menu

zoeken

160909 Tekening tijdelijke woningen statushoudersSINT NICOLAASGA - Het college van burgemeester en wethouders houdt vast aan de acht locaties waar de zogenoemde statushouders, asielzoekers met een verblijfsvergunning, worden gehuisvesd. De prioriteit met het plaatsen van de woonunits wordt bij de grotere kernen Joure, Lemmer en Sint Nyk gelegd.

De Fryske Marren wil 70 tot 74 tijdelijke woonheden voor een periode van maximaal tien jaar her en der in de gemeente realiseren. Voor Sint Nicolaasga staan twaalf van deze semi-tijdelijke woningen gepland. De beoogde locatie is het gebied tussen de Marsstraat en manege De Oorsprong. 

De plannen voor de drie grotere kernen worden eerst uitgewerkt. In een later stadium komen de kleinere dorpen, onder andere Langweer en Scharsterbrug, aan bod. De eerste schetsen van de 24 semi-permanente units die in Joure komen, zijn door De Groot Bouwsystemen uit Vroomshoop en VolkerWessels inmiddels gemaakt.

In de verschillende dorpen zijn ook alternatieven aangedragen voor de huisvesting. De gemeente stelt dat de haalbaarheid van die suggesties gezamenlijk wordt onderzocht en dat het gesprek met de betreffende dorpen wordt aangegan. Welk blijven de huidge voorgestelde opties voorlopig staan. 

Aankomende woensdag vergadert de raadscommissie ruimte over het voorstel van de tijdelijke huisvesting van de statushouders.

Lees ook: Gemeente zet asielhuizen door

(Afbeelding: Schets 24 tijdelijke woningen Joure (c) Gemeente De Fryske Marren) 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!