Menu

zoeken

brandstof vulpistool 07100453SINT NICOLAASGA - Gemeente De Fryske Marren houdt voor de vestiging van een nieuw tankstation aan de Tsjûkemarwei in Sint Nicolaasga vooralsnog vast aan de uitgangspunten van het bestemmingsplan.

Verschillende politieke partijen, waaronder de FNP, hadden in mei bij de gemeente aangedrongen op een verruiming. Zo is het voor de vestiging van het tankstation belangrijk dat er meer ruimte komt voor de draaicirkel van de vrachtwagens. Hier zou een groen strook voor moeten wijken. 

De mogelijkheden tot verruiming zijn volgens woordvoerder Yde Wierda van De Fryske Marren inmiddels uitgebreid onderzocht. ,,Het college heeft geconcludeerd dat ‘verruiming’ van de regels zou conflicteren met het bestaande bestemmingsplan."

Wierda stelt dat de deur nog niet volledig dicht is. ,,College is in principe bereid om planologische medewerking te verlenen aan een ruimer tankstation. Daarvoor moet dan wel een planologische procedure worden doorlopen. Zowel eigenaar van de locatie als ook de beoogde exploitant van het beoogde tankstation zijn hiervan op de hoogte gebracht. College wacht de reactie van de eigenaar en exploitant af."

Lees ook: Vraagtekens rond tankstation

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!