Menu

zoeken

brandstof vulpistool 09112655SINT NICOLAASGA – De gemeenteraad van De Fryske Marren houdt de deur op een kier voor een nieuw tankstation aan de rand van bedrijventerrein Slotmolen in Sint Nyk. Het college van burgemeester en wethouders werkt in principe niet mee aan de verruiming van de regels. Een aantal politieke partijen, waaronder de FNP, wil mogelijk wel een oogje toe knijpen.

Het tankstation moet komen op grond van melkveehouder De Vries. Volgens het bestemmingsplan moet er verplicht een groenstrook met bomen komen. Hierdoor wordt het volgens De Vries echter onmogelijk voor trucks met opleggers om daar te manoeuvreren. Het tankstation zou daardoor op losse schroeven en dat is volgens de melkveehouder onbegrijpelijk. Het college van burgemeester en wethouders heeft aangegeven de regels niet te willen verruimen, ook al omdat de provincie de landschappelijke inpassing eist.

Het college gaat binnenkort in gesprek met De Vries.



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!