Menu

zoeken

Voormalig hotel de wielenLANGWEER - Een meerderheid van de gemeenteraad heeft woensdagavond ingestemd met het bestemmingsplan Stevenshoek, dat de komst van Residentie De Wielen mogelijk maakt.

Het groene licht leidde tot vreugde bij veel inwoners van Langweer. ,,Het is tijd dat de laatste rotte plek in Langweer verdwijnt". 

Uiteindelijk stemden de fracties van GroenLinks, D66 en NCPN tegen het plan. Zij vinden dat de plannen voor het appartementencomplex niet passen binnen de kleinschalige bebouwing van Langweer. Voorzitter Pieteranne Brinksma van Ondernemersvereniging Langweer liet weten dat het nu tijd is om de sloophamer voor voormalige hotel De Wielen te hanteren. ,,Op de plannen voor Residentie De Wielen hebben wij geen negatieve reacties ontvangen. Alleen de toeristische gasten zijn negatief. 'Ligt De Wielen nu nog niet plat?'. Nog langer wachten zal de doodsteek zijn voor het dorp". 

Brinksma benadrukt dat de ontwikkeling een positieve bijdrage zal betekenen voor de leefbaarheid in het watersportdorp. ,,Langweer zit in de lift. Er komen steeds meer gasen. Het dorp wil graag vooruit en daar hoort Residentie De Wielen bij. Het aangezich is van groot toeristisch belang. Daarom moet er snel wat gebeuren. Deze plek moet een uitnodiging zijn vanaf de Langwarder Wielen". 

Stichting Hart voor Langweer, fel tegenstander van de plannen, sprak niet in. Zij wil meer tijd om met een doorwrochte reactie te komen. Wethouder Frans Veltman verwierp echter het verzoek om besluitvorming uit te stellen. ,,Dit is een reguliere procedure en daar wijken we ook niet van af. De stichting heeft uitgebreid de mogelijkheid gehad om te reageren." Met het argument dat de belofte niet is nagekomen om de stichting vanaf het begin bij het proces te betrekken, kon Veltman weinig. ,,Het is aan de initiatiefnemer om belanghebbenden bij de procedure te betrekken. Dat is niet aan de gemeente, alhoewel we dat wel altijd stimuleren".

Lees ook: 
,,Plan De Wielen megalomaan"
De Wielen 'in principe' hamerstuk

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!