Menu

zoeken

160805 Drukte Stevenshoek SkutsjesilenLANGWEER - De politie is erg positief over het verloop van de festiviteiten rond het skûtsjesilen in Langweer. Volgens woordvoerder Antony Hoogeveen van Politie Noord-Nederland deden zich er amper noemenswaardige incidenten voor. ,,Er waren enorm veel mensen op de been, die er een gezellig feest van hebben gemaakt." 

Agenten hoefden slechts een enkele keer in actie te komen. Zo werd er wat vernielingen gepleegd aan een auto. Ook assisteerde de politie bij geluidsmetingen die door gemeente De Fryske Marren werden uitgevoerd. In één geval werd de muziek stopgezet. Volgens Hoogeveen ging daar niet volgens afspraak het geluid op zacht na één uur 's nachts.

Ook de waterpolitie had het relatief rustig. De toezichthouders te water spraken over een goede sfeer rond de skûtsjesylfestiviteiten in en om Langweer. 

(Foto's: De Zakenman)

Lees ook: Wind zorgt voor skûtsjespektakel

34 DSC 2419



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!