Menu

zoeken

03 DSC 1856LANGWEER - De harde wind zorgde donderdagmiddag voor een spektakelstuk op de Langwarder Wielen. Het publiek genoot met volle teugen van het fantastische schouwspel, dat de vloot op het water bij Langweer op de planken bracht.

Ondanks de werkzaamheden die momenteel op het meer plaatsvinden, had de skûtsjecommissie een mooie route uitgestippeld. Het publiek kon de skûtsjes hierdoor van dichtbij bewonderen.

Door de wind was het hard werken voor de bemanningsleden. De skûtsjes lagen bij het aansnijden van de boeien bijna plat op het water, maar iedere keer ging het net goed.

Grou won de wedstrijd, maar schipper Douwe Visser kreeg het niet cadeau. Akkrum en in het slot ook Heerenveen lagen op de loer, maar wisten It Doarp Grou niet van de winst af te houden.

Langweer maakte op het thuiswater geen aanspraak op een goede klassering. De Twee Gebroeders eindigde als twaalfde, maar kreeg door toegekend protest tegen Heerenveen, de elfde plaats toegewezen. Teleurgesteld legden Johannes Meeter en zijn mannen hun skûtsje aan in het watersportdorp. Een goed klassement is inmiddels enorm ver weg. Het hopen is op een dagzege.

In het dorp ging het feest tot in de late uurtjes door. In de gezellige dorpskern waren naast de lokale beroemdheden ook de nodige BN'ers te vinden. Ook die genoten van de skûtsjetraditie, die donderdag Langweer aandeed.

(Foto's: De Zakenman)

20 DSC 1921

14 DSC 1903

21 DSC 2174

24 DSC 1977

06 DSC 1759

09 DSC 2064

10 DSC 2084

13 DSC 2110

29 DSC 2404

30 DSC 2407

37 DSC 2426



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!