Menu

zoeken

160725 Tunnel Haulstersingel dichtOUWSTERHAULE - De Haulstersingel wordt tijdens de werkzaamheden in het kader van Knooppunt Joure volledig afgesloten. Dit besluit is door gemeente De Fryske Marren, de politie en aannemer Gebr. Van der Lee besloten. De partijen treffen de maatregel naar aanleiding van de aanhoudende vernielingen, diefstal en joyriden op de weg.

Het vandalisme heeft dus als gevolg dat aanwonenden flink moeten omrijden. De weg gaat mogelijk zelfs tot het einde van het jaar volledig dicht. Fietsers kunnen nog wel gebruik maken van de weg. 

Afgelopen weekend bereikte de overlast een kookpunt. Afzettingen naar de tunnel werden neergehaald en barriers, die het zandtransport scheiden van het fietsverkeer, vernield. Maandagmiddag werd er spoedoverleg gepleegd omdat de schade door de vernielingen en ook de diefstal van accu's van verkeerslichten inmiddels rond de tienduizend euro ligt.

'Naast diverse vernielingen aan barriers en bebording hebben we al enige tijd last van verschillende joyriders die met zeer hoge snelheid over de Haulstersingel rijden. De rode verkeerslichten worden stelselmatig genegeerd en we hebben te maken met agressiviteit tegen de mensen die buiten aan het werk zijn. Ook dit weekend was dit weer het geval. De gevaarlijke situatie is voor ons reden om in te grijpen. De risico’s voor het fietsverkeer en onze werknemers zijn voor ons onaanvaardbaar, veiligheid staat voorop', laten de partijen in een verklaring weten. 

'De veiligheid van de weggebruikers en de mensen die hier aan het werk zijn kunnen we op dit moment niet garanderen. Daarom zijn we helaas genoodzaakt de Haulstersingel helemaal af te sluiten, ook voor bestemmingsverkeer. In het ergste geval blijft deze volledige afsluiting tot het einde van het jaar van kracht. Wij betreuren deze maatregel, in het bijzonder voor de gedupeerden zoals aanwonenden en agrariërs.'

Lees ook: 10.000 euro schade en fietsgevaar

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!