Menu

zoeken

160729 Torentje kerk IdskenhuizenIDSKENHUIZEN - Dankzij giften krijgt de kerk in Idskenhuizen toch haar toren terug. Het houten casco staat klaar om op het verbouwde godshuis te worden geplaatst.

Enige tijd leek het er op dat de kerk torenloos zou blijven. Nadat het potje voor tegenvallers in de grote renovatie leeg was, bleef er geen geld meer over voor de restauratie van het torentje. Het kerkbestuur kwam in actie en riep de inwoners van Idskenhuizen tijdens de dorpsvergadering op om de schouders er onder te zetten. 

Dankzij giften is het gelukt om benodigde twintigduizend euro bij elkaar te krijgen. ,,Dankzij één bedrijf en de veelal anoniem giften van particulieren uit Idskenhuizen en omgeving, die ook vinden dat de kerktoren bij het dorpsbeeld horen", vertelt Wiko Koolstra namens het kerkbestuur.

De toren was dusdanig verrot dat die compleet vervangen moest worden. ,,Een vrijwilliger heeft een houten casco gemaakt in de werkplaats van Houtbewerkingsbedrijf DiJeMaGo in Sint Nyk", vertelt Hemmo Kalteren van de stuurgroep. Het casco is donderdag naar Idskenhuizen vervoerd en in de steigers gezet. Na de bouwvak wordt de toren afgebouwd.

Er komen nog een omschot en goten van kunststof. Ook wordt er nog een leidekker ingeschakeld. Firma Bangma uit Sint Nicolaasga neemt de verdere werkzaamheden voor haar rekening. ,,De complete renovatie moet na de bouwvak worden afgerond, zodat we op de laatste zaterdag in september de grote opening van de vernieuwde kerk hebben." 

(Foto's: De Zakenman)

Lees ook: Kerk blijft mogelijk torenloos

160729 Torentje kerk Idskenhuizen werkplaats

160729 Torentje kerk Idskenhuizen inkijk

160729 Torentje kerk Idskenhuizen klok

160729 Torentje kerk Idskenhuizen windvaanHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!