Menu

zoeken

160725 Tunnel HaulstersingelOUWSTERHAULE - Aannemer Gebr. Van der Lee en de andere betrokken organisaties besloten afgelopen zaterdag na schade door vandalisme om maatregelen te treffen bij de Haulstersingel. De tijdelijke verkeersoplossing is echter al langer het mikpunt van diefstal, vernieling en joyriden.

Volgens woordvoerder Marita Opstal van Knooppunt Joure ligt het geschatte schadebedrag inmiddels al rond de tienduizend euro. Extra maatregelen worden besproken. ,,De vernielingen zijn natuurlijk erg vervelend, maar het gaat ons in dit geval vooral om de veiligheid van de weggebruikers, met name de kwetsbare fietsers, die in het geding is,"

Afgelopen zondag zijn de afzettingen naar de tunnel in de Haulstersingel omver gehaald en zijn de fietsbarriers, die het zandtransport scheiden van het fietsverkeer, vernield. ,,Eerder hebben we al last gehad van verschillende ‘joyriders’ die met 160 kilometer per uur over de Haulstersingel scheuren." Ook de rode verkeerslichten worden genegeerd. ,,Ook dit weekend was dit weer het geval. Dit zorgt voor een erg gevaarlijke situatie voor het fietsverkeer. Dit is voor ons een onaanvaardbaar risico, daarom is er ingegrepen." De weg is, ook voor het bestemmingsverkeer voor onbepaalde tijd afgesloten.

Ander probleem is diefstal. Meerdere malen zijn de accu's van de verkeerslichten ontvreemd. ,,Hierdoor doen de stoplichten het niet. De verkeersregelaars hebben er zaterdag voor gezorgd dat het bestemmings- en werkverkeer veilig gebruik kon blijven maken van de Haulstersingel. Zaterdag aan het eind van de dag is de Haulstersingel ter plaatse van de tunnel tijdelijk dicht gezet. Zondag hebben verkeersregelaars deze situatie in goede banen geleid."

De problemen doen zich al enige tijd aan. Er is aangifte gedaan en de betrokken partijen beraden zich op andere maatregelen. 

Lees ook: Vernielingen werk Haulstersingel

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!