Menu

zoeken

14081152 Aanrijding Sint NicolaasgaSINT NICOLAASGA - Het Openbaar Ministerie (OM) legt zich neer bij de werkstraf van 240 uren tegen de 59-jarige automobiliste uit Sint Nicolaasga, die bij een aanrijding op 10 augustus 2014 een jongen zwaar verwondde.

Het OM maakte vrijdag bekend geen beroep in cassatie in te stellen tegen de uitspraak van het gerechtshof in Leeuwarden. Naast de werkstraf heeft de vrouw uit Sint Nyk twee jaar rijontzegging gekregen.

Het hof oordeelde dat de vrouw onvoorzichtig had gereden en dat haar te verwijten valt dat een 14-jarige zwaar letsel opliep en een andere jongen lichtgewond raakte. De aanrijding vond plaats achter de Doniahal nadat de 59-jarige Sint Nykster de jongeren achterna reed. Ze wilde de jongens aanspreken op hun gedrag, nadat haar honden meerdere malen waren opgeruid.

De officier van justitie eiste wegens poging tot doodslag een gevangenisstraf van achttien maanden, maar de rechtbank oordeelde anders. In hoger beroep werd de eis door OM bijgesteld, naar een straf voor roekeloos rijgedrag. Het hof bleef echter bij de werkstraf en de tijdelijke rijontzegging. Het OM zet nu een punt achter de zaak.

De vrouw uit Sint Nyk heeft tegen haar raadsman Tjalling van der Goot haar opluchting uitgesproken. Na twee jaren komt er een einde aan de strafzaak. 'Ze betreurt de gevolgen voor de slachtoffers. Ze hoopt voor alle betrokkenen in de zaak op rust in het dorp', staat in een verklaring op de website van het advocatenkantoor.

Lees ook: Zwaardere eis ongeval Sint Nyk



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!