Menu

zoeken

14081153 Ongeval vrouw DoniahalLeeuwarden – Driehonderd uren werkstraf, vier maanden voorwaardelijke celstraf een een rijontzegging van drie jaar.

Het is de nieuwe eis van het openbaar ministerie tegen de 59-jarige automobiliste uit Sint Nicolaasga, die bij een aanrijding een jongen zwaar verwondde. Een tweede jongen raakte ook onder de auto, maar kwam er met licht letsel vanaf.

Volgens de advocaat-generaal van het openbaar ministerie is de vrouw schuldig aan de aanrijding, die op 10 augustus 2014 pal achter de Doniahal plaatsvond. Ze lag op bed toen ze hoorde hoe de knapen haar hond aanriepen. Haar honden werden op dat moment aanhoudend gepest. Ze wilde hen daarom aanspreken op hun gedrag en zette de achtervolging met haar auto in. Op een voetpad raakte ze de jongeren en botste op een lantaarnpaal.

De rechtbank veroordeelde de vrouw eerder tot 240 uur werkstraf, vier maanden voorwaardelijke celstraf en twee jaar rijontzegging wegens zeer onvoorzichtig rijgedrag met zwaar letsel tot gevolg. De officier van justitie eiste toen achttien maanden cel en drie jaar rijontzegging wegens poging tot doodslag.

Het OM stelde hoger beroep in en concludeert nu dat er onvoldoende bewijs is onvoldoende bewijs is voor een poging tot doodslag. Wel verwijt de advocaat-generaal de vrouw roekeloos rijgedrag, de zwaarste en aan opzet grenzende vorm van schuld, en daarmee een ernstiger verwijt dan het ‘onvoorzichtig rijgedrag’.

Meer informatie van het OM staat op deze link.

Lees ook:


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!