Menu

zoeken

160715 Beton fietspad Sbrug Sint nyk uitsmerenSCHARSTERBRUG / SINT NICOLAASGA - De aanpak van het fietspad tussen Scharsterbrug en Sint Nicolaasga vordert gestaag. 

TN Slopen en Saneren uit Scharsterbrug heeft het oude wegdek verwijderd en afgevoerd, waarna de voorbereidingen voor de aanleg van een betonnen fietspad zijn begonnen. Inmiddels wordt er al volop beton gestort. Specialist Becono Betonverharding uit Drachten is door hoofdaannemer Joost Visser ingevolgen voor deze werkzaamheden.

Het beton wordt machinaal aangebracht met een snelheid van ongeveer zevenhonderd meter per dag. De totale afstand is een kleine drie kilometer. Het beton storten duurt enkele dagen. Voor het uithardingsproces wordt ongeveer 28 dagen gerekend.

Het fietspad is naar verwachting tot en met 19 augustus afgesloten. Tot die tijd mengen de fietsers zich met het gemotoriseerde verkeer op de Scharren/Huisterheide/De Rijlst. Daar geldt tot die tijd een snelheidsbeperking voor een veilige doorstroming.

(Foto's: De Zakenman)

Lees ook: Aanpak 'hobbelpad' begint

160715 Beton fietspad Sbrug Sint nyk trekker

160715 Beton fietspad Sbrug Sint nyk storten

160715 Beton fietspad Sbrug Sint nyk



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!