Menu

zoeken

Fietspad Sint Nicolaasga Scharsterbrug hobbeligSCHARSTERBRUG - Het fietspad tussen Scharsterbrug en Sint Nicolaasga is van 4 juli tot en met 19 augustus gesloten. Gemeente De Fryske Marren gaat in de zomermaanden de tegels vervangen door beton.

De fietsers mengen zich tijdens het werk met het andere verkeer op de Scharren/Huisterheide/De Rijlst. Op deze wegen geldt daarom een snelheidsbeperking tot maximaal vijftig kilometer per uur. Er worden borden geplaatst om de bestuurders op de situatie te attenderen. 

Voor de aanliggende agrarische bedrijven, die het fietspad kruisen om bij hun percelen te komen, is een oplossing bedacht. Tijdens het uithardingsproces van het beton - circa 28 dagen - worden er oversteekplaatsen gerealiseerd, zogenoemde overkluizingen. 

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Joost Visser Infra uit Heerenveen. Het verwijderen en afvoeren van het fietspad wordt verzorgd door TN Slopen en Saneren BV uit Scharsterbrug. 

Lees ook: Beton voor tegels 'hobbelpad'

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!