Menu

zoeken

Fietspad Sint Nicolaasga Scharsterbrug hobbeligSINT NICOLAASGA - De tegels op het fietspad tussen Sint Nicolaasga en Scharsterbrug maken plaats voor beton. Gemeente De Fryske Marren gaat rond de bouwvak met de hobbelige fietsverbinding aan de slag.

Wethouder Johannes van der Pal kondigde maandagavond tijdens de dorpsvergadering van Scharsterbrug aan dat de aanpak nu eindelijk van de grond komt. Al jaren wordt er over de werkzaamheden gesproken. De bestrating is hobbelig en door de flinke naden tussen de tegels ook gevaarlijk. Onder het traject ligt echter een gasleiding waardoor er tot dusver niets is gedaan. De gemeente is er echter met de Gasunie uitgekomen.

Tijdens de werkzaamheden zullen de fietsers via de Scharren/De Rijlst worden omgeleid. ,,We zullen de snelheid daar dan naar beneden brengen om ongelukken te voorkomen. Wij zien geen andere mogelijkheden", aldus Van der Pal.

Lees ook: Mogelijke aanpak hobbelig fietspad 

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!