Menu

zoeken

arie hennieFotograaf Arie Bruinsma is een doneeractie gestart om zijn boek te kunnen voltooien. Onder de noemer ‘Aanmoediging elfstedentocht It Gesicht fan Fryslân’ vraagt hij om een kleine bijdrage waarvan twee euro naar goede doelen gaat.

In het project It Gesicht fan Fryslân onderzoeken Arie en Cynthia Bruinsma het geluksgevoel in Friesland. Het doel is in het voorjaar van 2022 een boek uit te brengen met 111 portretten van grutske en gelokkiche Friezen en hun verhalen. De teller staat inmiddels op 75 portretten. Bruinsma start op 1 november met zijn eigen elfstedentocht die hij op 11 november wil volbrengen.

Arie Bruinsma kreeg op 14 november 2018 een herseninfarct. ‘Ik heb sinds die tijd hard gewerkt om als fotograaf en verhalenverteller terug te komen. Om te laten zien dat dat gelukt is ben ik, samen met mijn rots in de branding en grote liefde Cynthia, begonnen met het project ‘It Gesicht fan Fryslân’ begonnen. Al dat reizen door Friesland is tegenwoordig een dure aangelegenheid, zeker nadat ik vanwege de revalidatie en daar bovenop de coronapandemie mijn werk weer vanaf de grond moet opbouwen. Met een aanmoediging van 11 euro maak jij het mogelijk dat ik de elfstedentocht kan doen en de portretten in dit project kan voltooien. Bovendien gaat van iedere 11 euro 1 euro naar het Foppefonds en 1 euro naar Kika.’

Doneren kan via deze link op Doneeractie.nl. 

Lees meer: ,,It libben is te moai om los te litten”

(Foto: archief De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!