Menu

zoeken

Jonf Frits met dochter SetskeFrits de Jong uit Tjerkgaast heeft de voorzittershamer van De Fryske Quadrille aan zijn dochter Setske de Jong overgedragen. Dat meldt het vakblad voor paardenliefhebbers Phryso. Frits is bijna dertien jaar voorzitter geweest, maar kampt al langere tijd met gezondheidsproblemen.

Aan Phryso vertelt De Jong: ,,Het was een verrijking om onderdeel te mogen uitmaken van deze bijzondere groep mensen met allemaal de gezamenlijke passie voor het Friese paard."

Frits de Jong is één van de bekendste gezichten in de Friese Paardenwereld en sinds 2009 vervult hij de functies van voorzitter, leider en instructeur binnen de Fryske Quadrille. De oud-veehouder uit Tjerkgaast zet zich al jaren voor de paardensport in. Frits de Jong is vorig jaar benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Fred Veenstra speldde hem het bijbehorende versiersel op tijdens de jaarlijkse hengstenkeuring in het WTC Expo in Leeuwarden.

(Foto: Frits en Setske de Jong/Archief De Zakenman)

Lees ook: Frits de Jong koninklijk onderscheiden



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!