Menu

zoeken

nacht zonder dak ouwstr n 15 juni 18 12LANGWEER – Goed nieuws voor eigenaren van twee Friese monumenten in Langweer en Ouwster-Nijega. Hun aanvraag voor monumentensubsidie is goedgekeurd. Zij kunnen nu aan de slag met het restaureren, herbestemmen en onderhoud van hun monument.

Voor de klokkenstoel in Ouwster-Nijega is 22.612 euro aan subsidies beschikbaar. Voor het onderhoud van de molen in Langweer is 74.604 euro vrijgemaakt.

In heel Friesland is een totaalbedrag van 2,5 miljoen euro aan rijks - en provinciaal geld beschikbaar gesteld voor in totaal 39 Friese monumenten. Gedeputeerde Klaas Fokkinga: ,,As deputearre fan erfgoed bin ik optein dat wy dizze monuminten finansjeel stypje kinne. Wy moatte goed op ús erfgoed passe, dat is wichtich foar de identiteit fan ús provinsje. Boppedat hâldt it ús stêden en doarpen moai en leefber.”

(Foto: Nacht zonder dak onder de klokkenstoel/archief De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!