Menu

zoeken

190114 Koetshuis Boschoord variantGemeente De Fryske Marren staat toe dat het koetshuis van Huize Boschoord aan de Huisterheide in Sint Nyk bij het nieuwe Bed&Breakfast-concept wordt betrokken. In het gebouwtje moeten vier gastenverblijven komen, boven de acht die in de adellijke villa zijn gerealiseerd.

De vier kamers zijn nodig om de exploitatie rond te krijgen. In de periode dat de plannen ter inzage lagen, zijn er geen bezwaren gekomen. Buiten die wettelijk voorgeschreven periode wel. De zienswijze richt zich vooral op de ecologische gevolgen. Amtelijk is er contact gezocht met de briefschrijver en de situatie besproken. Ook is er weer met de intaitiefnemer contact gezocht die nogmaals schriftelijk bevestigd heeft dat mocht er een ontheffing van de Wet Natuurbescherming nodig zijn, dan hier op wordt gewacht voor er begonnen wordt met de werkzaamheden. 

De gemeente heeft, in overleg met de provincie, de zienswijze niet ontvankelijk verklaard en de benodigde vergunning voor de verbouwing van het koetshuis afgegeven.

(Archieffoto: De Zakenman)

Lees ook: Kamers in koetshuis Boschoord



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!