Menu

zoeken

190114 Koetshuis BoschoordSINT NICOLAASGA - Er mogen wat gemeente De Fryske Marren betreft vier gastenverblijven komen in het koetshuis bij het monumentale Boschoord in Sint Nicolaasga.

De kamers maken onderdeel uit van de luxe b&b, die in opdracht van jonkheer Tjalling van Eysinga en zijn vrouw in de adellijke villa aan de Huisterheide wordt gerealiseerd. In totaal zijn er dan twaalf verblijven voor gasten. 

Het koetshuis moet voor de nieuwe bestemming wel wat worden uitgebreid. De verwachting is dat met de vier extra gastenverblijven de exploitatie van het landgoed als geheel levensvatbaar wordt. De gemeente stelt wel als eis dat het gebouw duurzaam wordt verbouwd.

De gemeenteraad moet nog wel een klap geven op het plan. Als die geen bezwaren ziet, wordt de wijziging van het bestemmingsplan zes weken ter inzage gelegd en kan er eventueel nog bezwaar worden gemaakt. 

(Foto: De Zakenman)

Lees ook: ,,Chic met de sfeer van weleer"

190114 Koetshuis Boschoord variant



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!