Menu

zoeken

190603 Kunstroute Tsjukemar HfdHonderden mensen hebben tijdens het Hemelvaartweekend - van donderdag tot en met zondag - de Kunstroute langs de Tsjûkemar gevolgd. Bij de clusters rond Wilhelminaoord in Sint Nicolaasga en buurtschap Heide sprak men over gemiddeld tachtig belangstellenden per dag. Alleen bij het Thomashuis bleef het iets rustiger. 

Op de Heide konden geïnteresseerden ook een workshop beeldhouwen volgen. Verder stalde de beeldhouwgroep van Creatheek & Hobbywerkplaats Sint Nicolaasga er werk uit en konden de kunstenstukken van schilder Kim Koedijk, beeldhouwster Anne Akke Fopma en de vijfjarige Chriss worden aanschouwd. Claudia van Houten ging samen met de bewoners van het Thomashuis schilderen. Op vrijdag werd het kunstzinnige geheel op de Heide ook nog muzikaal omlijst door muziekvereniging Crescendo uit Idskenhuizen.

In de kas op het landgoed Wilhelminaoord was het werk van fotograaf Conny Kitschman en kunstenares Jettie Roseboom te aanschouwen. 

Lees ook: Kunstclusters in Sint Nyk en de Heide

(Foto's: De Zakenman)

190603 Kunstroute Tsjukemar190603 Kunstroute Tsjukemar190603 Kunstroute Tsjukemar190603 Kunstroute Tsjukemar190603 Kunstroute Tsjukemar190603 Kunstroute Tsjukemar190603 Kunstroute Tsjukemar190603 Kunstroute Tsjukemar



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!