Menu

zoeken

190322 Verkiezingsborden0DENK is de enige partij, die afgelopen woensdag bij de provinciale statenverkiezingen in het gebied van DeSintNykster.nl, niet meer dan één stem heeft gekregen. Op de zeven stembureaus zijn zelfs meer blanco (vijf) en ongeldige (vier) stemmen uitgebracht. Alleen in het stemhokje van Scharsterbrug kleurde een kiezer het vakje van DENK rood in. 

Er zijn slechts twee andere partijen, die naast DENK bij één van de zeven stembureaus geen enkele stem kregen. Provinciale Belangen Fryslân wist geen enkele kiezer in Idskenhuizen voor zich te winnen. Natuurlijk Friesland kreeg geen enkele stem op de stembureaus in Idskenhuizen, Tjerkgaast en Ouwsterhaule. Provinciale Belangen Fryslân haalde desalniettemin over de zeven stembureaus nog veertig stemmen binnen, Natuurlijk Friesland zeventien.

Lees ook: CDA grootste, FvD derde partij



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!