Menu

zoeken

vvv op bezoek 3Traditiegetrouw bezocht het oud-burgemeestersechtpaar Bert en Hanneke Kuiper maandagavond de bouwers van praalwagens. Ondanks dat het echtpaar is verhuisd naar Arnhem maken ze maar al te graag de reis naar Sint Nyk om zich te laten informeren.

Terwijl VVV-voorzitter Edith Galama en bestuurslid William de Jong de laatste details voor de optocht met de buurten doornemen, knopen Bert en Hanneke Kuiper het gesprek met bouwers aan. Ook dit jaar zijn ze verrast wat de buurten en verenigingen allemaal realiseren. Ook bij de allegorische optocht, volgende donderdag, zijn ze zeker aanwezig.

Het echtpaar verruilde vorig jaar Langweer voor Arnhem, waar de wortels liggen en waar de familie woont. In 1990 werd Bert Kuiper aangesteld als burgemeester van het toenmalige Skarsterlân. Hij bleef burgervader tot zijn pensioen in 2011. Hanneke Kuiper is, soms in gezelschap van haar man, al die tijd aanwezig bij de ronde langs de bouwers in Sint Nyk, in de aanloop naar de allegorische optocht. Die traditie willen ze voorlopig in stand houden, ook al wonen ze niet meer om de hoek.

 (Foto's: De Zakenman)

Lees ook: 
Bert en Hanneke in draaiboek
Echtpaar Kuiper verlaat Langweer

vvv opbezoek 2018

vvv op bezoek 4



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!