Menu

Bert en Hanneke Kuiper nemen afscheid van hun geliefde Langweer. Na twee jaar wikken en wegen hebben ze het besluit genomen om terug te keren naar Arnhem, waar hun roots liggen. 

Bert Kuiper werd in 1990 burgemeester van het toenmalige Skarsterlân, als opvolger van Michel Marijnen. Hij bleef 21 jaar burgervader. De liefde voor de watersport kwam volledig tot z'n recht met de intrek in de woning in Langweer, aan de oevers van de Langwarder Wielen. Zowel tijdens als na het burgemeesterschap staan Bert en Hanneke Kuiper middenin de lokale samenleving. Dat maakt hen bij velen zeer geliefd. Het echtpaar bezoekt bijvoorbeeld ieder jaar de allegorische optocht in Sint Nicolaasga en maakt zelfs deel uit van het draaiboek. Hanneke Kuiper zal daarom ook bij de komende optocht nog gewoon haar ronde langs de praalwagenbouwers maken. 

De keuze om uit Langweer te vertrekken was voor Bert en Hanneke Kuiper niet eenvoudig. Alhoewel beiden nog erg vitaal zijn, willen ze graag wat kleiner wonen. Uiteindelijk hebben ze de knoop doorgehakt en besloten om terug te keren naar de geboortegrond in Arnhem. De woning in Langweer is, kort nadat het op de markt verscheen, verkocht. De verhuizing zal 1 februari aanstaande plaatsvinden. De functie van Bert Kuiper als voorzitter van CDA Fryslân eindigt op 1 december. Hij zit nog wel in de vertrouwenscommissie, die de kandidatenlijst van CDA De Fryske Marren samenstelt voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. 

Lees ook: Achtergrond: Bewonderaars 25 jaar in draaiboekBeste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!