Menu

zoeken

180828 Houtsnijwerk BanzaiJohn zagenDe nieuwste creatie van kettingzaagkunstenaar Jan Stoelwinder uit Echtenerbrug, beter bekend als Banzai-John, bij de kleine bosvijver in Sint Nicolaasga roept de nodige vragen op. Passanten vragen zich af of het houtsnijwerk niet schadelijk is voor een gezond ogende boom. Volgens Stoelwinder is daar geen sprake van. ,,Het kan geen kwaad en de boom herstelt."

Banzai-John is verantwoordelijk voor de nodige houtsnijkunstwerken in de Vegilinbossen. Dit keer heeft hij in opdracht van jonkheer Tjalling van Eysinga de motorzaag ter hand genomen. In de stam van een boom is het kunstwerk ontstaan. 

De nieuwste creatie sluit aan bij de bestaande route met houtkunstwerken langs het Kabouterpad. Dat idee ontstond nadat de motorzaagkunstenaar ieder jaar bij de Krystkuier een demonstratie gaf. Met het Kabouterpad werd iets tastbaars teruggegeven aan het dorp. 

Lees ook: Achtergrond: Droombos dankzij kettingzaag

(Foto's:: De Zakenman)

180828 Houtsnijwerk BanzaiJohn

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!