Menu

090818 skutsjesilen langwar 109Ondanks een nat einde van het skûtsjesilen werd het een prachtige dag op en rondom de Langweerder Wielen. Al vroeg werd er gezocht naar een mooi plekje op het meer om de wedstrijd goed te bekijken. Ook op de oevers was het druk. Bij het strandje stonden de toeschouwers rijen dik en op de nieuwe pier had het publiek prachtig overzicht.

Na afloop zochten vele toeschouwers de luwte van de Buorren en de oude haven van het watersportdorp waar het gezellig druk was. Bij de diverse plensbuien werd er geschuild onder de parapu of tenten maar de feeststemming had er niet onder te leiden.

Ook de politie kijkt terug op een geslaagde dag. ,,De sfeer was goed, zowel in het dorp als op het water. Ook in Langweer viel de nodige regen, maar dat weerhield de bezoekers niet om te blijven. Het bleef druk in het dorp en de havens lagen dan ook allemaal vol", constateert woordvoerder Anne van der Meer van Politie Noord-Nederland. In het dorp ontstonden wel een aantal vechtpartijtjes. Ook werden er vernielingen gepleegd, waar nog aangifte van moet worden gedaan. ,,Zowel op het water als in dorp hebben we toezicht gehouden. Er werden geen aanhoudingen verricht." Twee wildplassers werden wel op de bon geslingerd. Voor het overige waren er volgens Van der Meer geen bijzonderheden.

(Foto's: De Zakenman)

Lees ook: Onverstelbaar spektakel in Langweer

Impressie van het skûtsjesilen in Langweer: 

ozio_gallery_nanoHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!