Menu

180809 Wedstrijd Langwarder Wielen vloot

LANGWEER - Met een naderende onweersbui wilde de wedstrijdleiding donderdag snel starten met het skûtsjesilen op de Langwarder Wielen. De finish werd ook eerder neergelegd. Uiteindelijk zorgde de onvoorspelbare wind voor een prachtig schouwspel. Ook al lag er boven het wedstrijdwater rond de klok van drie een bui, voor het publiek was er voldoende aanleiding om te blijven zitten. 

Daar waar de Súdwesthoek al vrij snel de wedstrijd moest verlaten na averij, waren Leeuwarden en Joure vroeg bij de pinken. Schipper Willem Zwaga van de 'Leeuw' kent de Langwarder Wielen, aangezien hij ook bij Langweer aan het roer heeft gestaan. Leeuwarden wist aanvallen van Akkrum af te slaan. Ook Joure, met de Sint Nykster schipper Rinus de Jong zat goed van voren. De Oeral Thús vocht een mooi duel uit met Earnewâld. Uiteindelijk wist De Jong niet zijn eerste podiumplaats te bemachtigen, want in de slotfase moest Joure ook nog het hoofd buigen voor D'Halve Maen. Leeuwarden werd niet meer bedreigd en daar konden vóór de onweersbui aan boord de handen omhoog voor de tweede dagwinst.

Langweer werd op het thuiswater elfde. Eigenlijk zeilden Jaap Zwaga en zijn mannen de hele wedstrijd constant op deze plek. De zwaan rondde de negende boei nog als tiende, maar verloor de volgende boei weer twee positie, om zich daarna weer op de elfde plaats te nestelen. 

uitslag langweer 9 augustus

180809 Wedstrijd Langwarder Wielen Vloot 2180809 Wedstrijd Langwarder Wielen Vloot 2180809 Wedstrijd Langwarder Wielen Vloot 2180809 Wedstrijd Langwarder Wielen Vloot 2180809 Wedstrijd Langwarder Wielen Vloot 2180809 Wedstrijd Langwarder Wielen schipHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!