Menu

180129 Operakoor Foto Bert de BruinMusical-, Opera- en Operettevereniging Les Rigolaux verleent aankomende zondag haar medewerking aan een bijzondere opera, die in park Heremastate in Joure wordt opgevoerd. Elf keer werd er op een maandagavond voor het project in Sint Nicolaasga gerepeteerd. Zangers met ervaring kwamen in het Unitas-gebouw samen er werden gecoacht door een team van ervaren professionals. Les Rigolaux repeteert zelf ook wekelijks in Sint Nyk.

De opera Queen Arthur is een productie van GO! Opera. Zij brengt bijzondere voorstellingen op de planken, waar regionale projectkoren en professionele musici samen naar toe werken. Queen Arthur is in het kader van Kulturele Haadstêd 2018 naar Friesland gehaald. Eerder werd een oproep gedaan naar ervaren zangers en zangeressen om zich te melden voor de bijzondere volksopera. 

De voorstelling heeft als ondertitel 'Een koninklijk schaakspel in de liefde' en is opgebouwd met origineel repertoire uit beroemde opera’s van onder meer Purcell, Mozart, Verdi, Puccini, Delibes en Bizet. De heuvelglooiing in het Jouster park Heremastate vormt bijzondere decor voor Queen Arthur. Vanaf de publieksbanken op de natuurlijke tribune hebben de toeschouwers aankomende zondag goed zicht op de bijzondere volksopera in de openlucht. Er zijn nog kaarten te koop.

Lees ook: Primeur operakoor in Sint Nyk

(Foto: Bert de Bruin)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!