Menu

zoeken

180129 Operakoor Solisten en koor Foto Bert de BruinSint Nicolaasga is voor Friesland het middelpunt van een landelijke primeur met regionale projectkoren. Operavereniging Les Rigolaux is een samenwerking aangegaan met Stichting GO! Opera, waarbij het voor de landelijke organisatie fungeert als repetitiebasis voor een regionaal projectkoor.

GO! Opera ontwikkelt nieuwe producties waarin de hoofdrol is weggelegd voor het operaprojectkoor. Op zondag 17 juni met Queen Arthur in Friesland een heuse opera opgevoerd, met een groot koor, solisten en begeleidingsorkest. Zonder lid te worden van Les Rigolaux mogen ervaren amateur zangers, die van opera houden, eenmalig deelnemen in het projectkoor.

Les Rigolaux is gastheer. Er wordt gerepeteerd op de Omloop 1. Het Friese operaprojectkoor start begin februari en repeteert op 11 maandagavonden. 5 februari is de eerste oefenavond, het is eventueel ook mogelijk iets later in te stappen.

De productie wordt in meerdere regio’s ingestudeerd en in de laatste fase samengevoegd. Zo ontstaat een operakoor van rond de honderd zangers. De uitvoeringen worden in de open lucht of op bijzondere binnenlocaties opgevoerd. Zowel solisten als het begeleidingsorkest zijn door de wol geverfde opera-professionals. De repetities bij Les Rigolaux staan onder leiding van dirigente Froukje de Wit.

Opgeven kan via de website www.GoOpera.nl.

(Foto’s: Bert de Bruin)

180129 Operakoor Foto Bert de Bruin



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!