Menu

180308 Pont onderhoud Kuipers WoudsendDe laatste hand wordt op de afdeling dok en scheepsbouw bij Kuipers Woudsend gelegd aan het grote onderhoud aan de pont van Langweer. De directe verbinding tussen Langweer en Sneek over de Langwarder Feart is een maand 'uit de vaart' de vaart geweest. 

In het droogdok van Kuipers Woudsend heeft de pont in opdracht van gemeente De Fryske Marren een nieuwe verflaag gekregen. Die moet het vaartuig weer voor zo'n vier jaar beschermen. Ook zijn de motor en aandrijving onderhouden en zijn er veiligheidskeuringen gedaan. 

Aankomende zaterdag moet de pont weer dienst doen. Tot die tijd moest het autoverkeer omrijden. Voetgangers en fietsers konden gebruik maken van een speciaal pontje. Die kon maandag en dinsdag door de winterse omstandigheden niet oversteken. Met de motor van de pont is het ijswater in beweging gebracht.

Lees ook: Pont in verf; maand uit vaart

(Foto's: De Zakenman)

180308 Pont onderhoud Kuipers Woudsend motor

180308 Pont onderhoud Kuipers Woudsend variantHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!