Menu

zoeken

180124 Pont Langweerdervaart Foto Gemeente De Fryske MarrenDe pont over de Langwarderfeart gaat een maand uit de vaart. Het vaartuig krijgt een nieuwe beschermende verflaag in de kleuren van gemeente De Fryske Marren. Ook worden de motor en aandrijving onderhouden en zullen er veiligheidskeuringen plaatsvinden.

De pont zal maandag 12 februari uit de vaart gaan. De werkzaamheden zullen tot en met vrijdag 9 maart duren. Een onderhoudsbeurt als deze wordt eens in de vier jaar gedaan. 

Een klein, vervangend motorpontje zal fietsers en voetgangers in de onderhoudsperiode de Langwardervaart over zetten. Auto's zullen moeten omrijden. Abonnementshouders, die een nieuwsbrief ontvangen, hebben inmiddels een bericht gehad. Jaarlijks maakt de pont, die de kortste route tussen Langweer en Sneek vormt, zo'n 55.000 overtochten. 

(Foto: Gemeente De Fryske Marren)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!