Menu

270517 huisterheide kruispunt 4De aanpak van de splitsing Langwarderdyk-Huisterheide is door De Fryske Marren tot één van de hoogtepunten uit de Kadernota 2017 gebombardeerd. De gemeenteraad stemde afgelopen woensdagavond in met de investeringen, die in 2018 door de gemeente worden gedaan. Wethouder Johannes van der Pal vertelt in een speciaal filmpje over één van die projecten, namelijk het opknappen en herinrichten van de situatie bij de splitsing.

Collega-wethouders Durk Durksz en Janny Schouwerwou vertellen in andere filmpjes over investeringen in respectievelijk sneller internet en kindpakketten. In het filmpje over de splitsing staat Johannes van der Pal op de locatie. Hij legt kort uit wat er met vier ton, waar de helft door de gemeente wordt gedragen, wordt gedaan. Uiteindelijk moet de gevaarlijke, onoverzichtelijke splitsing een gelijkwaardig kruispunt met meer overzicht worden. ,,Dizze feroarings slúte aansten better oan by de moaie natoer rûnom dit plak. Der komt minder asfalt en mear grien", vertelt Van der Pal. 

Bekijk hier het filmpje

Lees ook: Vier ton voor aanpak driesprong

(Foto: De Zakenman)Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!